11 november 2022

CERTISOLIS certificeert de lage CO2 voetafdruk van Solarge zonnepanelen

Begin november 2022 heeft Solarge het Franse CERTISOLIS certificaat ontvangen. Door het certificaat wordt het mogelijk om Solarge panelen toe te passen binnen de strenge Franse CRE4 aanbestedingen. Maar wellicht nog belangrijker is dat het certificaat een onafhankelijke bevestiging is van de zeer lage CO2 voetafdruk van Solarge zonnepanelen.

Wat is CO2 voetafdruk?

Zonnepanelen zijn een belangrijk onderdeel van de energietransitie en worden vooral ingezet om de CO2 uitstoot terug te dringen. Echter, bij de productie van zonnepanelen wordt ook juist heel veel CO2 uitgestoten. Dit gebeurt vooral bij het produceren van de ruwe materialen: Silicium, glas en aluminium. Solarge zonnepanelen gebruiken door de unieke lichtgewicht technologie geen glas en aluminium. Daarnaast heeft Solarge een toeleveringsketen opgezet waarbij de silicium fabricage in schone, Europese fabrieken plaats vindt, in plaats van in vervuilende fabrieken uit het verre oosten.

 

Wat zijn CRE4 aanbestedingen?

Om de CO2 uitstoot tijdens zonnepanelen fabricage terug te dringen heeft de Franse overheid de CRE4 regeling opgezet. Deze regeling is vergelijkbaar met de Nederlandse SDE+ regeling, met het belangrijke verschil dat alleen projecten met een gecertificeerd lage CO2 voetafdruk gehonoreerd kunnen worden. Met het behalen van deze certificering wordt het voor projectontwikkelaars in Frankrijk mogelijk om hun projecten met Solarge panelen gehonoreerd te krijgen binnen deze CRE4 regeling.

 

Waarom is dit een belangrijke stap voor Solarge?

De missie van Solarge is om zonnepanelen milieuvriendelijk en circulair te maken. Met de gecertificeerd lage CO2 voetafdruk van onze panelen zetten we een belangrijke stap op de weg om deze missie te voltooien. Er zullen in de toekomst zeker nog meer stappen volgen.

Nieuws

Projecten

SolarNL: Groot consortium zet in op grootschalige productie van Nederlandse zonnepanelen
07-03-2023

SolarNL: Groot consortium zet in op grootschalige productie van Nederlandse zonnepanelen

Ambitieuze samenwerking tussen bedrijfsleven en onderzoeksinstituten voor grootschalige productie van circulaire geïntegreerde zonnecellen en zonnepanelen van Nederlandse bodem.

 

 

Lees verder
Verduurzamen van de energietransitie
13-02-2023

Verduurzamen van de energietransitie

Wereldwijd worden zonnepanelen als het belangrijkste onderdeel beschouwd van de energietransitie waarin we ons begeven. Zonnepanelen worden op exponentieel groeiende schaal ingezet om energie op te wekken en de uitstoot van CO2 terug te dringen. Er is echter nog een belangrijke vraag die we onszelf moeten stellen: zijn de panelen waarmee we duurzame energie opwekken eigenlijk wel duurzaam geproduceerd?  

Lees verder
Solarge een winnaar van de Limburgse Circulaire Innovatie Top 2023
09-02-2023

Solarge een winnaar van de Limburgse Circulaire Innovatie Top 2023

Na een spannende pitch door de Top 6 van de Limburgse Circulaire Innovatie Top 2023 werd Solarge de winnaar van de juryprijs. Het publiek in deze live-uitzending koos unaniem voor Greenholds.

Lees verder
Het belang van lichtgewicht zonnepanelen
24-01-2023

Het belang van lichtgewicht zonnepanelen

Onze zonnepanelen zijn een heel stuk lichter dan de meeste andere beschikbare zonnepanelen. Maar waarom is het gewicht van een zonnepaneel eigenlijk belangrijk? In dit artikel gaan we daar dieper op in.

Lees verder
Opbouw hoogvolumelijn bijna van start
23-01-2023

Opbouw hoogvolumelijn bijna van start

We staan in de startblokken: de eerste containers zijn binnen en de voorbereidingen worden getroffen.

Lees verder
EenVandaag bij Solarge
03-01-2023

EenVandaag bij Solarge

30 december was Solarge te zien in een item van EenVandaag. Het item ging over het terughalen van productie van o.a. zonnepanelen en chips naar Nederland.

Lees verder