01 november 2019

Investering Brabant Startup Fonds (BSF) in startup Solarge

Het Brabant Startup Fonds (BSF) heeft een investering gedaan in Solarge, de startup in innovatieve zonne-energie producten uit Eindhoven.

 

Eindhoven, 1 november 2019

Het Brabant Startup Fonds (BSF) heeft een investering gedaan in Solarge, de startup in innovatieve zonne-energie producten uit Eindhoven. Solarge is zeer verheugd over deze vroege fase financiering door BSF.

Solarge heeft samen met industriële partners en leidende onderzoeksinstituten lichtgewicht zonne-energie producten ontwikkeld van composiet materiaal die bovendien 100% recyclebaar zijn. Het Brabantse bedrijf wil de transitie naar een schone en duurzame samenleving versnellen door grootschalige toepassing van zonne-energie op daken mogelijk te maken. Veel potentieel blijft nu onbenut, omdat reguliere zonnepanelen voor veel daken te zwaar zijn. Bovendien zijn conventionele panelen belastend voor het milieu.

Momenteel draait in Eindhoven de proefproductie en lopen er pilots op grote platte industriedaken en schuine daken zoals van stallen. De financiering door Brabant Startup Fonds maakt het mede mogelijk om in 2021, te starten met grootschalige productie in Brabant.  

Solarge
Solarge wil de transitie naar een schone en duurzame samenleving versnellen door grootschalige toepassing van zonne-energie op daken mogelijk te maken. Zij ontwikkelen hiertoe lichtgewicht zonne-energieproducten met een betere CO 2 -voetafdruk die 100% recyclebaar zijn. Bovendien zijn de panelen eenvoudiger en sneller te installeren zodat een aanzienlijke reductie ion kosten wordt behaald.

BSF
Het Brabant Startup Fonds BV faciliteert kennisintensieve en innovatieve startups in Brabant of die zich in Brabant willen vestigen met financiering in de hele vroege fase van de financieringsketen om tot product-/markt-fit te komen. Daarbij werkt BSF nauw samen met Braventure en haar partners zoals NV BIM om het Brabantse ecosysteem te versterken. BSF vult met haar financiering een gat in de vroege fase financieringsketen. Zodoende draagt BSF bij aan de Brabantse maatschappelijke opgaven door innovatie te ondersteunen via financiële versterking van deze startups in de topclusters of cross-overs van topclusters. BSF helpt startups ook mede door het verleiden van andere financiers / investeerders als gevolg van haar financiering.

 

Nieuws

Projecten

SolarNL: Groot consortium zet in op grootschalige productie van Nederlandse zonnepanelen
07-03-2023

SolarNL: Groot consortium zet in op grootschalige productie van Nederlandse zonnepanelen

Ambitieuze samenwerking tussen bedrijfsleven en onderzoeksinstituten voor grootschalige productie van circulaire geïntegreerde zonnecellen en zonnepanelen van Nederlandse bodem.

 

 

Lees verder
Verduurzamen van de energietransitie
13-02-2023

Verduurzamen van de energietransitie

Wereldwijd worden zonnepanelen als het belangrijkste onderdeel beschouwd van de energietransitie waarin we ons begeven. Zonnepanelen worden op exponentieel groeiende schaal ingezet om energie op te wekken en de uitstoot van CO2 terug te dringen. Er is echter nog een belangrijke vraag die we onszelf moeten stellen: zijn de panelen waarmee we duurzame energie opwekken eigenlijk wel duurzaam geproduceerd?  

Lees verder
Solarge een winnaar van de Limburgse Circulaire Innovatie Top 2023
09-02-2023

Solarge een winnaar van de Limburgse Circulaire Innovatie Top 2023

Na een spannende pitch door de Top 6 van de Limburgse Circulaire Innovatie Top 2023 werd Solarge de winnaar van de juryprijs. Het publiek in deze live-uitzending koos unaniem voor Greenholds.

Lees verder
Het belang van lichtgewicht zonnepanelen
24-01-2023

Het belang van lichtgewicht zonnepanelen

Onze zonnepanelen zijn een heel stuk lichter dan de meeste andere beschikbare zonnepanelen. Maar waarom is het gewicht van een zonnepaneel eigenlijk belangrijk? In dit artikel gaan we daar dieper op in.

Lees verder
Opbouw hoogvolumelijn bijna van start
23-01-2023

Opbouw hoogvolumelijn bijna van start

We staan in de startblokken: de eerste containers zijn binnen en de voorbereidingen worden getroffen.

Lees verder
EenVandaag bij Solarge
03-01-2023

EenVandaag bij Solarge

30 december was Solarge te zien in een item van EenVandaag. Het item ging over het terughalen van productie van o.a. zonnepanelen en chips naar Nederland.

Lees verder