06 oktober 2020

Solarfields en Solarge kondigen samenwerking aan

Solarge en Solarfields gaan samenwerking aan voor het ontwikkelen van zonnestroomprojecten op daken met een lichte constructie

Groningen, 6 oktober 2020 - Solarfields en Solarge bundelen per 1 oktober de krachten om gezamenlijk zonnedaken te realiseren op daken waarvan de onderconstructie in de basis niet geschikt lijkt te zijn voor zonnepanelen.  

Om invulling te geven aan het klimaatakkoord, wordt intensief gezocht naar geschikte grootschalige daken om zonnepanelen op te leggen. Cijfers laten zien dat slechts 5% van grootschalige daken worden benut met zonnepanelen. Eén van de redenen waarom dit aantal zo laag is, heeft te maken met dakconstructies die niet berekend zijn voor een zonneproject.  

“Wij zoeken altijd actief naar innovatieve oplossingen om stappen te zetten naar een duurzaam Nederland.” Legt Jelmer Pijlman, medeoprichter van Solarfields, uit. “De lichtgewicht panelen van Solarge zorgen ervoor dat we snel én efficiënt platte daken met een lichte constructie van zonnepanelen kunnen voorzien. Een echte win-win situatie dus!” 

“Veel bedrijven die zonnepanelen willen installeren als onderdeel van een energie-transitie project krijgen van hun installateur of projectontwikkelaar nul op rekest als blijkt dat hun dak een te lichte constructie heeft. Solarfields heeft echter met onze zonnepanelen een groot aantal projecten op daken met een lichte constructie ontwikkeld en aangetoond dat solar projecten dan wel degelijk mogelijk zijn”, aldus Chris de Jongh, commercieel directeur bij Solarge.

Dakversteviging niet nodig

In Nederland is zo’n 30% van de platte daken op dit moment ongeschikt voor reguliere zonnepanelen. Vanuit kostenperspectief wordt namelijk veelal gekozen voor een lichtere constructie. Een zogenaamde dakverzwaring is kostbaar, wat betekent dat op het oog geschikte zonnedaken hierdoor in het verleden toch niet gerealiseerd konden worden. Met de panelen van Solarge is het mogelijk om op deze daken alsnog zonnepanelen te plaatsen. Dit zorgt voor een aanzienlijke besparing in kosten, tijd en heeft als groot voordeel dat de bedrijfsactiviteiten onder het dak gewoon door kunnen gaan.   

Solarge 

Solarge heeft als doel om met haar innovatieve techniek op een duurzame wijze een bijdrage te leveren aan de versnelling van de energietransitie.  De kunststof zonnepanelen van Solarge wegen 50% minder dan traditionele glaspanelen bij dezelfde energieopbrengst. Daarbij zijn de panelen volledig PFAS vrij, 100% recyclebaar en is er 25% minder CO2 uitstoot bij de productie van de panelen ten opzichte van traditionele panelen. Solarge start de volume-productie in de 2e helft van 2021 en levert haar zonnepanelen aan professionele solar ontwikkelaars en installateurs.

Solarfields 

Solarfields is een producent van duurzame energie en realiseert zonne-energie systemen. Het bedrijf is marktleider op het gebied van grootschalige grondgebonden zonneparken. Solarfields realiseert zonneprojecten op verschillende type locaties zoals grond, daken, voormalig vuilstortlocaties en parkeerplaatsen. Allemaal met het doel Nederland verder te verduurzamen en in 2030 schone energie te leveren aan 1 miljoen huishoudens. 

Voor meer informatie over Solarfields kunt u de website raadplegen op www.solarfields.nl 

Nieuws

Projecten

SolarNL: Groot consortium zet in op grootschalige productie van Nederlandse zonnepanelen
07-03-2023

SolarNL: Groot consortium zet in op grootschalige productie van Nederlandse zonnepanelen

Ambitieuze samenwerking tussen bedrijfsleven en onderzoeksinstituten voor grootschalige productie van circulaire geïntegreerde zonnecellen en zonnepanelen van Nederlandse bodem.

 

 

Lees verder
Verduurzamen van de energietransitie
13-02-2023

Verduurzamen van de energietransitie

Wereldwijd worden zonnepanelen als het belangrijkste onderdeel beschouwd van de energietransitie waarin we ons begeven. Zonnepanelen worden op exponentieel groeiende schaal ingezet om energie op te wekken en de uitstoot van CO2 terug te dringen. Er is echter nog een belangrijke vraag die we onszelf moeten stellen: zijn de panelen waarmee we duurzame energie opwekken eigenlijk wel duurzaam geproduceerd?  

Lees verder
Solarge een winnaar van de Limburgse Circulaire Innovatie Top 2023
09-02-2023

Solarge een winnaar van de Limburgse Circulaire Innovatie Top 2023

Na een spannende pitch door de Top 6 van de Limburgse Circulaire Innovatie Top 2023 werd Solarge de winnaar van de juryprijs. Het publiek in deze live-uitzending koos unaniem voor Greenholds.

Lees verder
Het belang van lichtgewicht zonnepanelen
24-01-2023

Het belang van lichtgewicht zonnepanelen

Onze zonnepanelen zijn een heel stuk lichter dan de meeste andere beschikbare zonnepanelen. Maar waarom is het gewicht van een zonnepaneel eigenlijk belangrijk? In dit artikel gaan we daar dieper op in.

Lees verder
Opbouw hoogvolumelijn bijna van start
23-01-2023

Opbouw hoogvolumelijn bijna van start

We staan in de startblokken: de eerste containers zijn binnen en de voorbereidingen worden getroffen.

Lees verder
EenVandaag bij Solarge
03-01-2023

EenVandaag bij Solarge

30 december was Solarge te zien in een item van EenVandaag. Het item ging over het terughalen van productie van o.a. zonnepanelen en chips naar Nederland.

Lees verder