Skip to main content

Solarge heeft in de afgelopen maanden nieuwe financiering weten aan te trekken: de impact fondsen Phase2.earth en Orchard Participations leggen samen met bestaande investeerders (o.a. Daan van der Vorm en Sytse Bouwer) €3 miljoen in voor verdere opschaling van de productiefaciliteit in Weert.

Ondanks een moeilijke markt houdt Solarge volledig vertrouwen in de business case van hun eigen ontwikkelde lichtgewicht zonnepanelen.
Jan Vesseur, CEO Solarge: “ons product is op alle fronten anders: PFAS vrij, lage CO2 footprint, lichtgewicht, circulair, onbreekbaar en gemaakt in Nederland. Mensen en bedrijven die echt impact willen maken kiezen voor Solarge. Impact investeerders zoals Phase2.earth begrijpen dat als geen ander. We prijzen ons dan ook zeer gelukkig met hun deelname omdat ze naast de investering ook een sterke ambitie en netwerk meenemen. Minstens zo belangrijk voor de verdere opschaling”.

Boudewijn Poelmann, founder Phase2.earth en Nationale Postcode Loterij: “We zijn ontzettend blij met onze participatie in Solarge. Temeer daar Solarge erin lijkt te slagen de dump van panelen uit China te weerstaan, veroorzaakt door de ban op Chinese panelen door de VS, India en Australië. Dankzij Solarge blijft de productie van zonnepanelen voor Nederland en de EU behouden.
Door het lichtgewicht aspect komen maar liefst 40% meer daken in Nederland in aanmerking voor zonnepanelen. Daken die nu het gewicht van de ‘klassieke’ panelen niet kunnen dragen, maar de panelen van Solarge wel. Verder zijn ze gifvrij en recyclebaar aan het eind van de levenscyclus.
Voorts vinden wij het belangrijk dat aan de Solarge panelen gegarandeerd geen dwangarbeid te pas komt. Gelukkig vinden steeds meer afnemers dat ook. Ook overheden, de grootste afnemers van zonnepanelen, geven hierin het goede voorbeeld.”