"Solarge wil met de productie van haar nieuwe zonnepanelen op een duurzame wijze bijdragen aan de versnelling van de energietransitie"

Met deze missie startte Solarge begin 2018 met de ontwikkeling van lichtgewicht zonnepanelen vanuit een initiatief van bouwbedrijf Heijmans, TNO, kennisinstituut Solliance en kunststoffabrikant SABIC. De bundeling van kennis als gevolg van dit initiatief is uniek en het resultaat is een geheel nieuwe kijk op de constructie en toepassing van zonnepanelen. Solarge is uitsluitend producent van zonnepanelen en zal deze in 2023 gaan uitleveren.

Technologie van 
Nederlandse bodem

Door gebruik te maken van vezelversterkte polymeren en een speciaal door SABIC voor dit doeleind ontwikkelde set materialen ontstond de basis voor de techniek om lichtgewicht zonnepanelen te produceren. Deze vernieuwende techniek laat onverlet dat Solarge de best presterende zonnecellen toepast in haar modules. De door Solarge ontwikkelde technologie biedt tevens vorm-flexibiliteit voor floating PV toepassingen en op maat gemaakte in-dak of geïntegreerde dak-oplossingen (BIPV).

Solarge is gestart in Eindhoven en maakt gebruik van het uitgebreide netwerk van high tech bedrijven dat hier sinds lange tijd gevestigd is. Solarge heeft een R&D en productiefaciliteit in Weert en ontwikkelt momenteel een volautomatische productielijn voor volume productie die in het voorjaar van 2023 in bedrijf zal worden gesteld.

SABIC en Solarge: een strategisch partnership

Met meer dan 33.000 medewerkers wereldwijd en vestigingen in 50 landen is SABIC een van de grootste kunststoffabrikanten ter wereld. SABIC doet aanzienlijke investeringen in R&D en heeft in nauwe samenwerking met Solarge essentiële grondstoffen en onderdelen voor de Solarge panelen ontwikkeld. Bij SABIC staan duurzaamheid en circulariteit hoog in het vaandel. Samen met Solarge is een zonnepaneel ontwikkeld die 100% recyclebaar is en waarvan de reststoffen als grondstof kunnen dienen voor nieuwe zonnepanelen.

Solarge werkt nauw samen met onder meer:

Holland Star logo
TNO logo
Braventure logo
Solliance logo
Solar Alliance logo
Techleap logo
TU Eindhoven logo