Skip to main content

Voedselbank Amsterdam - YellowNRG

Projectoverzicht

Solarge is verheugd om het succesvolle project Voedselbank Amsterdam – YellowNRG te presenteren. Dit project omvat de installatie van 248 Solarge SOLO zonnepanelen op het dak van het distributiecentrum van de Voedselbank Amsterdam. Met dit initiatief voorzien we het centrum van duurzame energie, waardoor ze hun operaties efficiënt kunnen voortzetten en hun energiekosten aanzienlijk kunnen verlagen.

Uitdagingen en Oplossingen

Het distributiecentrum van de Voedselbank Amsterdam stond voor unieke uitdagingen vanwege de bouwkundige beperkingen van het gebouw. Onze innovatieve, lichtgewicht en PFAS-vrije zonnepanelen boden de perfecte oplossing. Dankzij het lage gewicht van de Solarge panelen konden we de installatie uitvoeren zonder extra belasting voor de constructie. Hierdoor kunnen de Voedselbank en haar vrijwilligers zich concentreren op hun kernactiviteit: het voorzien in voedsel voor degenen die het nodig hebben.

Ondersteuning van de Gemeenschap

Bij Solarge zijn we trots op onze bijdrage aan de Vereniging van Nederlandse Voedselbanken. Door zonne-energie te benutten, kunnen organisaties zoals de Voedselbank Amsterdam hun operationele kosten verlagen en meer middelen toewijzen aan hun essentiële missie. Het Voedselbank Amsterdam – YellowNRG project is een prachtig voorbeeld van hoe duurzame technologie niet alleen het milieu ten goede komt, maar ook direct impact heeft op de lokale gemeenschappen. Samen werken we aan een toekomst waarin iedereen toegang heeft tot voldoende voedsel en schone energie.