1 november 2019 - Investering Brabant Startup Fonds (BSF) in startup Solarge

1 november 2019 - Investering Brabant Startup Fonds (BSF) in startup Solarge

 

Eindhoven, 1 november 2019

Het Brabant Startup Fonds (BSF) heeft een investering gedaan in Solarge, de startup in innovatieve zonne-energie producten uit Eindhoven. Solarge is zeer verheugd over deze vroege fase financiering door BSF.

Solarge heeft samen met industriële partners en leidende onderzoeksinstituten lichtgewicht zonne-energie producten ontwikkeld van composiet materiaal die bovendien 100% recyclebaar zijn. Het Brabantse bedrijf wil de transitie naar een schone en duurzame samenleving versnellen door grootschalige toepassing van zonne-energie op daken mogelijk te maken. Veel potentieel blijft nu onbenut, omdat reguliere zonnepanelen voor veel daken te zwaar zijn. Bovendien zijn conventionele panelen belastend voor het milieu.

Momenteel draait in Eindhoven de proefproductie en lopen er pilots op grote platte industriedaken en schuine daken zoals van stallen. De financiering door Brabant Startup Fonds maakt het mede mogelijk om in 2021, te starten met grootschalige productie in Brabant.  

Solarge
Solarge wil de transitie naar een schone en duurzame samenleving versnellen door grootschalige toepassing van zonne-energie op daken mogelijk te maken. Zij ontwikkelen hiertoe lichtgewicht zonne-energieproducten met een betere CO 2 -voetafdruk die 100% recyclebaar zijn. Bovendien zijn de panelen eenvoudiger en sneller te installeren zodat een aanzienlijke reductie ion kosten wordt behaald.

BSF
Het Brabant Startup Fonds BV faciliteert kennisintensieve en innovatieve startups in Brabant of die zich in Brabant willen vestigen met financiering in de hele vroege fase van de financieringsketen om tot product-/markt-fit te komen. Daarbij werkt BSF nauw samen met Braventure en haar partners zoals NV BIM om het Brabantse ecosysteem te versterken. BSF vult met haar financiering een gat in de vroege fase financieringsketen. Zodoende draagt BSF bij aan de Brabantse maatschappelijke opgaven door innovatie te ondersteunen via financiële versterking van deze startups in de topclusters of cross-overs van topclusters. BSF helpt startups ook mede door het verleiden van andere financiers / investeerders als gevolg van haar financiering.