Skip to main content

Duurzaamheid

Ontdek de kern van duurzaamheid bij Solarge, waar innovatie en groene oplossingen samenkomen. Onze lichtgewicht en circulaire zonnepanelen vormen de ruggengraat van onze inzet voor een duurzame toekomst. Met een focus op efficiëntie en een circulaire levenscyclus, gaan we verder dan de norm om bij te dragen aan een duurzamere planeet. Bij Solarge omarmen we duurzaamheid als leidraad voor vooruitgang. Ontdek onze impact en visie op een groenere toekomst.

Duurzamer dan Conventioneel

In tegenstelling tot conventionele zonnepanelen, die vaak lineair worden gebruikt en moeilijk te recyclen zijn, introduceert Solarge een revolutionair zonnepaneel dat circulair verwerkt kan worden. De traditionele panelen vragen veel waardevolle grondstoffen, verbruiken aanzienlijk meer energie bij productie door het gebruik van glas en aluminium, en dragen bij aan een groeiende afvalberg door hun beperkte recyclebaarheid. Solarge biedt een duurzaam alternatief dat niet alleen de CO2-uitstoot tot wel 80% vermindert, maar ook circulaire verwerking mogelijk maakt. Daarnaast zijn onze zonnepanelen vrij van PFAS.

Circulaire Verwerking

Bij Solarge omarmen we een circulaire benadering bij het samenstellen van ons zonnepaneel. Onze achterkant waar de zonnecellen op rusten, de polymeersheets, worden circulair verwerkt in samenwerking met SABIC. De zonnecellen zullen in de toekomst een circulair traject volgen via ROSI Solar. Deze duurzame verwerking geeft de zekerheid dat onze panelen na gebruik niet bijdragen aan een groeiende afvalberg, in tegenstelling tot conventionele zonnepanelen.

Bewuste Keuze voor een Duurzame Toekomst

De enorme afvalberg die dreigt door de installatie van conventionele zonnepanelen is een zorgwekkend vooruitzicht. Solarge biedt een oplossing door een écht duurzame keuze te introduceren. Bijgevoegde afbeelding illustreert de baan om de aarde van traditionele panelen die we straks jaarlijks toevoegen omdat we ze niet kunnen verwerken. Solarge’s innovatieve benadering draagt wél bij aan een groenere toekomst en een duurzamere wereld.