Skip to main content

Over ons

Ontdek het verhaal achter Solarge, waar Nederlandse innovatie en duurzame passie samenkomen. Als pioniers in de ontwikkeling van circulaire, lichtgewicht zonnepanelen, leiden wij de weg naar een groenere toekomst. Ontdek onze visie, missie, en de unieke factoren die Solarge onderscheiden in de revolutie van duurzame energie. Leer meer over onze baanbrekende technologie en onze toewijding aan lokale productie, terwijl we samen streven naar een wereld waarin hernieuwbare energie de standaard is.

Missie

Bij Solarge is onze missie het bevorderen van een duurzame energietransitie. Wij realiseren dit door circulaire zonnepanelen op een snelle en schaalbare wijze naar de markt te brengen. Onze toewijding gaat verder dan conventionele zonnepanelen; we streven naar voortdurende innovatie, koesteren een diepgewortelde passie voor het behoud van een leefbare planeet en zijn open over de uitdagingen die we aangaan.

Visie

Onze visie bij Solarge is om voorop te lopen in de revolutie van duurzame energie. Wij geloven in het overschrijden van grenzen en het verkennen van onontgonnen terrein om de norm te veranderen. Met een focus op innovatie willen we een wereld creëren waarin de energietransitie niet alleen duurzaam, maar ook inspirerend is. Bij Solarge omarmen we de kracht van circulaire zonnepanelen om een positieve impact te hebben op het milieu en streven we ernaar om grenzen te verleggen in de zoektocht naar een groenere toekomst.

Wij werken samen met

Technologie van Nederlandse bodem: Duurzame Innovatie in Zonnepanelen

Bij Solarge zijn we sinds begin 2018 gedreven door de missie om de energietransitie te transformeren met technologie van Nederlandse bodem. In nauwe samenwerking met diverse disciplines hebben we circulaire, lichtgewicht zonnepanelen ontwikkeld. Deze innovatie biedt een frisse kijk op de constructie en toepassing van zonnepanelen, waarbij we gebruikmaken van vezelversterkte polymeren en speciaal door SABIC ontwikkelde materialen.

Deze technologieën vormen niet alleen de basis voor lichtgewicht zonnepanelen, maar creëren in de toekomst ook mogelijkheden door de vorm-flexibiliteit van de materialen. Hierbij valt te denken aan ‘floating solar’, op maat gemaakte zonnedaken, of geïntegreerde dakoplossingen (BIPV).

Lichtgewicht en breed toepasbaar
Innovatieve Materialen
Local-for-Local Productie
Samenwerking voor Duurzaamheid
Reductie van uitstoot CO2

Neem contact met ons op!

Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wij staan klaar om al je vragen te beantwoorden, samenwerkingen te verkennen en duurzame oplossingen op maat te bespreken. Laten we samen bouwen aan een groenere toekomst.

Contact opnemen

Nieuws

ENGIE en Solarge plaatsen grootste circulaire zonne-installatie bij SABIC in Genk

13 mei 2024 – ENGIE, Solarge en SABIC slaan de handen in elkaar voor een baanbrekende zonne-installatie van 2,4 MW op de site van SABIC in Genk. Uniek aan de zonnepanelen is dat ze 100%...

Solarge haalt financiering op voor verdere opschaling

Solarge heeft in de afgelopen maanden nieuwe financiering weten aan te trekken: de impact fondsen Phase2.earth en Orchard Participations leggen samen met bestaande investeerders (o.a. Daan van der Vorm en Sytse Bouwer) €3 miljoen in voor...

Kamerlid Femke Zeedijk (NSC) bezoekt Solarge in Weert

Vrijdag 5 april bracht Tweede Kamerlid Femke Zeedijk van NSC een bezoek aan de fabriek van Solarge in Weert, waar innovatieve lichtgewicht zonnepanelen worden gemaakt. Naast dat de zonnepanelen zelf op een duurzame manier energie...