Skip to main content

Veelgestelde vragen

Ontdek snel en eenvoudig de antwoorden op de meest gestelde vragen over onze innovatieve circulaire zonnepanelen en duurzame oplossingen. Van technische specificaties tot informatie over beschikbaarheid en toekomstige ontwikkelingen, onze FAQ is jouw gids voor heldere inzichten. Staat je vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op. Solarge is er om jou te begeleiden op jouw reis naar groene energie. Samen verduurzamen we de wereld, stap voor stap.

Wat maakt de Solarge zonnepanelen geschikt voor grootschalige installaties?

Solarge zonnepanelen zijn ideaal voor grootschalige installaties vanwege hun lichte gewicht, eenvoudige installatie en circulaire ontwerp. Ze verminderen niet alleen de belasting van het dak, maar dragen ook bij aan duurzame energieopwekking op grote schaal.

Zijn de zonnepanelen van Solarge geschikt voor mijn dakoppervlak en -type?

Ja, Solarge zonnepanelen zijn ontworpen met flexibiliteit in gedachten. Ze zijn geschikt voor diverse ontwerpen en kunnen op verschillende daktypen worden geïnstalleerd. Voor specifieke vragen over mogelijkheden op uw zakelijke pand, raden we aan contact op te nemen met ons of een erkende installateur.

Hoeveel energie kan ik verwachten dat een Solarge zonnepaneelsysteem opwekt voor mijn pand?

Het opwekkingsvermogen van een systeem met Solarge zonnepanelen varieert afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de locatie van uw pand, de oriëntatie van de panelen, en eventuele schaduw. Neem contact op voor een schatting op basis van de specifieke situatie van uw bedrijfspand.

Wat zijn de onderhoudsvereisten voor Solarge zonnepanelen op mijn pand?

Solarge zonnepanelen vereisen geen onderhoud. Periodieke reiniging is niet nodig vanwege de vuil afstotende voorkant.

Wat maakt Solarge zonnepanelen anders dan conventionele zonnepanelen?

Solarge zonnepanelen zijn vervaardigd met behulp van slimme polymeer-technologie, waardoor ze tot 50% lichter zijn dan conventionele panelen. Ze zijn 100% circulair te verwerken en verminderen de CO2-uitstoot bij productie met tot wel 80%. Onze panelen hebben geen aluminium omlijsting en gebruiken polymeren in plaats van glas, wat bijdraagt aan duurzaamheid en prestaties.

Voor meer informatie, zie onze productpagina over de SOLO of bezoek onze pagina over duurzaamheid.

Wekken de Solarge zonnepanelen net zo veel energie op als conventionele zonnepanelen?

Wij hebben ons de afgelopen jaren vooral gericht op het realiseren van lichtgewicht en duurzame zonnepanelen. Vooralsnog zorgt dit ervoor dat de SOLO ongeveer 5 procent minder efficient is dan conventionele zonnepanelen. Anders gezegd, de zonnepanelen zullen iets langer nodig hebben voordat de investering is terugverdiend.

Welke ondersteuning biedt Solarge aan installateurs?

Solarge ondersteunt installateurs met gedetailleerde installatie-instructies en technische assistentie. Mochten er toch nog twijfels zijn dan kunnen wij aansluiten bij een eerste installatie om alle vragen te beantwoorden. We streven naar een soepele samenwerking!

Kan iedereen zonnepanelen bij Solarge aanschaffen?

Solarge maakt momenteel geen gebruik van distributiepartners. We hebben er voor gekozen om ontwikkelaars en installateurs direct te leveren. We moedigen iedereen aan die geïnteresseerd is om contact met ons op te nemen.

Ik ben particulier en heb interesse in jullie panelen. Kan ik de panelen al kopen voor mijn woning?

Hartelijk dank voor uw interesse in onze zonnepanelen. We begrijpen dat veel particulieren graag gebruik zouden maken van ons product. Op dit moment richten wij ons echter nog niet op de particuliere woningmarkt. We ontvangen dagelijks vragen van enthousiaste particulieren, en hoewel we momenteel nog geen product beschikbaar hebben, werken we hard aan een speciaal paneel voor particuliere woningen.

Het goede nieuws is dat we verwachten medio 2024 een paneel te introduceren dat beschikbaar zal zijn voor de particuliere markt. Dit product zal verkrijgbaar zijn via geselecteerde installateurs en partners. Voor de laatste updates en informatie over de beschikbaarheid voor particulieren, raden we aan onze speciale ‘Particulieren’-pagina in de gaten te houden. Wij waarderen uw geduld en interesse in onze duurzame oplossingen.

Ik ben particulier en beschik over een BTW-nummer waarmee ik de panelen zakelijk kan aanschaffen. Is het dan mogelijk om de panelen voor mijn woning te kopen?

Hoewel het theoretisch mogelijk is, willen we u attenderen op enkele praktische overwegingen. Onze panelen worden verkocht per pallet (23 stuks), terwijl woningen vaak slechts een deel hiervan nodig hebben. Bovendien zijn onze panelen groter dan de standaard zonnepanelen voor woningen. Het belangrijkste om te weten is dat wij alleen de zonnepanelen zelf produceren en verkopen; voor de onderconstructie en installatie moet u een beroep doen op een andere partij.

Om deze redenen raden wij aan te wachten tot wij een specifiek paneel hebben ontwikkeld voor de particuliere woningmarkt. Deze zullen beschikbaar zijn via vooraf geselecteerde installateurs en partners, die wij zullen aankondigen op onze website. Deze partijen kunnen u een compleet aanbod doen, inclusief zonnepanelen, installatie en benodigde constructie. Wij streven ernaar u binnenkort alle benodigde informatie te verstrekken voor een naadloze overstap naar duurzame zonne-energie.

Neem contact met ons op!

Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wij staan klaar om al je vragen te beantwoorden, samenwerkingen te verkennen en duurzame oplossingen op maat te bespreken. Laten we samen bouwen aan een groenere toekomst.

Contact opnemen